Здраве

Vitaelife Pharma Vitamin D3 – цената, къде да се купуват, оригиналът

Здравейте, скъпи мои експерти полезна мощност. Реших да посветя днешната статия “соларен елемент” е витамин D3. Името му в международната практика – холекалциферол. Този елемент е много важен за нормалното функциониране на организма. Освен това е необходимо за възрастни и деца.

За какво е

Нашето тяло произвежда по-голямата част на тази важна позиция сам. Това се осъществява чрез превръщане на слънчевата светлина в химически вещества. Под действието на ултравиолетовите лъчи в кожата произвежда холекалциферол (добре, той е витамин D3). След това се свързва с D-свързващ протеин витамин и се изпраща на черния дроб. Там той се дава “добър”, за да се разпространява по тялото ни. Ето един приключенска история

Този елемент се отразява на структурата на скелета. Също така, наличието зависи, имунитета, настроението, мозъчна функция налягане и възможност за защита срещу рака (1).

Vitamin D3 Витамин D участва в различни жизнено важни процеси:

 • регулира, поддържа имунната и нервната система;
 • намалява риска от развитие на множествена склероза;
 • поддържа оптимално телесно тегло;
 • намалява тежестта и честотата на симптомите на астмата;
 • намалява риска от развитие на ревматоиден артрит при жените;
 • важни за здравето на костите;
 • намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и някои видове рак;
 • е от съществено значение за усвояването и метаболизма на калций и фосфор;
 • участва в работата на жлезите с вътрешна секреция.

A производно на витамин D3 във фармацевтичната индустрия са продукти от животински или растителен произход. В форма на животните, е по-смилаем и полезна форма. Той се произвежда чрез облъчване животински масла и холестерол. Той смуче до 500 пъти по-бързо от насрещната страна на централата. И беше оценен на 4 пъти по-ефективни.

Колко трябва да бъдат на слънце

До 95% от този елемент по естествен начин можем да получим от слънчева светлина. Кожата ви произвежда витамин D, когато тя влиза в контакт с ултравиолетови лъчи. Поради тази причина той се нарича “слънчева” елемент. Но в наше време повечето хора изпитват симптоми на дефицит. Това е улеснено от двете най-честите причини са:

 1. Честото присъствие в стаята. По-ранните хора през повечето време са работили на чист въздух и тръгна много. Днес различна картина се вижда. Дори децата прекарват твърде много време в затворени помещения гледат телевизия или играят на видео игри. По-голямата част от възрастните работят и прекарват свободното си време на закрито. Освен това, е в сянка, и мътна времето може да намали синтезата на Pro-витамин 60% (2).
 2. Прилагането на слънцезащитни продукти. Когато прекарваме време на слънце, се прилага крем с SPF защита. Да, не може да спори с това – на риска от рак на кожата се е увеличил през последните години. И лекарите препоръчват да го използвате с деца и възрастни, дори и през зимните месеци. Но когато прилагайте крема дори с SPF8, намалява способността на организма да произвежда витамин D с 90%. Един продукт с по-висок от 30 SPF намалява производството на D3 до 99%.
 3. OL>

  Така че опитайте се поне 15 минути на ден, за да бъде на слънце. За да бъде по-добре на сутринта. Тогава възможните негативни последици ще бъдат сведени до минимум. Но можете да получите достатъчно на този важен витамин безплатно

  Симптоми

  Vitamin D3 Много лекари започват да разбират, че липсата на витамина е много сериозен. Нищо чудно, че той е един от препоръчваните добавки, особено за новородени.

  За бебета и деца за недостиг на този елемент е много опасно. Това води до сериозни проблеми. Например, може да доведе до развитието на рахитичен гръдния кош. Друга негативна проява на съзнанието на детето се развива квадратна. Също така може да има кифоза (това е “корема жаба”) и О-образен крака. Учениците имат ниски нива на витамин D3 се проявява с проблеми със зрението и умора.

  Наличието на дефицит на витамин D трудно да се открие. Поради честите симптоми са неясни, като умора, болки в тялото или болка. По-сериозни симптоми на дефицит е болка в костите и обща слабост. Важно е да се помни, че понякога не могат да се появят тези признаци. Ето защо е важно да се направи кръвен тест, за да се провери нивото на този елемент.

  Според изследванията, липса на витамин D могат усложнения на следните заболявания:

 • остеопороза;
 • сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане;
 • рак;
 • депресия, безсъние;
 • артрит;
 • захарен диабет;
 • астма;
 • множествена склероза;
 • псориазис;
 • фибромиалгия;
 • бавно заздравяване на фрактури.

Между другото, тук е ли видео много интересен разговор за последствията от недостиг на този елемент. Не забравяйте да проверите.

Най-добрите източници на витамин D

Най-добрият източник е слънчева светлина. Повечето експерти препоръчват да бъде най-малко 10-20 минути на ден при директна слънчева светлина. Въпреки това, те не ви препоръчваме да се прилагат слънцезащитни продукти. Така че можете да получите от 1000 IU до 10 000 IU. Ако darkie, ще се наложи по-дълго излагане на слънце, за да се получи достатъчно витамин. Тъй като тъмна кожа има по-голяма защита от излагане на слънце.

Най-доброто време за слънчеви бани през лятото е преди 11 ч и след 16-ти. И през зимата често излизат, особено когато става ясно, слънцето.

Също така има категория храни, които са богати на “слънчева” елемент. В северните страни, включително и нашата, трябва да включите тези храни в диетата си. Ще тези, които съдържат големи количества D3. По-долу в таблицата ще ви кажа кои храни съдържат най-холекалциферол. Процентът даден с прием на 10 ug (400 IU).

Съдържанието на D3, цд на 100 грама. продукт D3 Процент на дневна стойност,%

дроб трески1001000Палтус27,4274Карп24,7247Скумбрия атлантическая16,1161Яйцо2,222Масло крем. 72,5% жирн1,313Сыр Российский0,969,6Молоко0,050,5

От елемент D е мастноразтворим витамин, че в идеалния случай трябва да се консумира с мазнини. Това е за по-добро усвояване на холекалциферол. Например, можете да го имате с топено масло или масло, ядки или семена. Тези, които живеят в северните страни (в това число и нас), допълнително се препоръчва да се вземат добавки.

, тъй като подобрява усвояването на калция, някои производители правят допълнения в тандем с този минерал. Например, “Калциев D3 Nycomed”.

Инструкции за употреба,

Недостатъкът на слънчевия елемент сега са все по-голям проблем в целия свят. Особено трудно се проявява в западните и северните държави. Тя напоследък се увеличи от препоръчителния дневен прием на витамин D. увеличаването на скоростта на двоен размер, предвиден за кърмачета, деца и юноши.

В нашата страна дневен прием на този елемент, докато следното:

Vitamin D3 За деца

1 года400 МЕ1 – 10 лет600 Matroshka 11-18 лет600 ME

За възрастни:

Мъжете и жените на 18 – 50 лет600 на Memorine и жени над 50 лет800 Мери беременности600-2000 периода MEB програма лактации600-2000 IU

Да, дозата може да пишете на различни мерни единици – IU или мкг. Така че знам, че витамин D3 1 мкг = 40МЕ.

Според някои лекари, горната дозата трябва да се увеличи значително. Както повечето време на закрито и рядко излизат навън. И на север е региона на пребиваване се отразява на огромната нужда от този елемент. Това засяга особено през есента и зимата, пролетта периоди. Затова лекарите препоръчват да се увеличи ставката за възрастни (жени и мъже) до 800-5000 IU дневно.

Все пак, имайте предвид, че това са общи препоръки. Сега прочетох книгата Transcend от новото изследване на нашето тяло. Първо, казват те, трябва да се направи тест за стойността на витамини. И най-искал да бъдат разгледани. О, аз ще ви напиша мини доклад

В допълнение към мултивитамини взема докато воден разтвор “лекота на използване”. Неговият педиатър предписано сина ми. Той е роден през септември и просто уловени последните слънчеви дни. За деца е лесно да се получи. Разрежда се с вода 1 капка съдържа 500 IU. Само в норма за бебета. Дори и 2 капки ще падне, не се притеснявайте, предозиране на детето няма. Може да се купи в аптеката, цената е около 180 ….

Като начало да учат материала за D3 осъзнахме, че сме силно ниско платени. Реших да разберете какво е по-добре да се вземат. Разбра, че разтвор на маслото се абсорбира по-добре, тъй като този витамин е мастноразтворим. Препоръчайте Допълнение капсули. Така че за мен и съпруга ще има нещо друго да купуват, а не краде сирене неговото решение вода

Сега купуват мултивитамини в iherb. Са по-евтини, отколкото в аптеката дори отстъпки. Същата Solgar можете да си купите 2 пъти по-евтино, както и да видите мненията и изберете най-добрия вариант за съотношение цена / качество. Има различни опции – в доза от 5000 или 10 000 IU. Как да приемате и колко е написано върху опаковката. Ето няколко примера

Предозирането

Важно е да се знае всичко за този елемент. Колко и как да се даде бебетата и как да се вземат възрастни. Основните симптоми на предозиране са следните:

 • повръщане, гадене;
 • неразположение;
 • изтощително главоболие;
 • нарушения на съня;
 • загуба на апетит;
 • болка в костите и мускулите;
 • белтък в урината.

В случай на предозиране на витамин D3 повишава нивото на калций и фосфор. Това повишава риска от развитие на бъбречни нарушения, хрущяли и кръвоносните съдове.

Въпреки че е много малко вероятно витамин предозиране. Освен ако не предприемете 600 000 IU всеки ден в продължение на 3 месеца. От слънцето нямам предозиране. Освен ако не сте ще бъде по цял ден лежи tylenchina на плажа. След това трябва само гадене, слабост и други симптоми. Въпреки, че на фона на изгорялата кожа ще забележите

Топ 7 ползи на витамин D

Всички витамини са много полезни за здравето ни. Но по този въпрос, трябва да се обърне специално внимание. Това са най-основните от неговите положителни качества.

 1. Поддържа здрави кости. Витамин D играе важна роля в усвояването на калция в костите. Недостигът на D може да доведе до омекване на костите или рахит. В допълнение, повишен риск от остеопороза и костни фрактури. Проучванията показват, че D подобрява състоянието на опорно-двигателния апарат и намалява честотата на падане и фрактури при възрастните хора (3).
 2. помага за регулиране на кръвната захар. Диабет – в резултат на липса на инсулин или недостатъчна секреция на инсулин след повишаване на нейната устойчивост. Според изследванията, витамин D могат да стимулират секрецията на (4). Допълнителният прием на елемент повишава инсулиновата чувствителност и помага за намаляване на възпалението. Много изследвания потвърждават положителната роля на витамин D в профилактиката и лечението на двата типа диабет (5).
 3. Защита срещу рак. Симптомите на недостиг на D е свързана с повишен риск от развитие на рак. Това е особено вярно за рак на гърдата, дебелото черво и ерекция (6). Ефект на витамин върху риска от рак, причинени в резултат на неговата роля в клетъчния жизнен цикъл. И неговата способност да блокира излишък естроген играе роля (7).
 4. Помага да се бори сърдечни заболявания. Нарастващ брой проучвания показват, че липсата на D повишава риска от сърдечно-съдови заболявания. Той участва в регулирането на кръвното налягане, холестерола и възпаление. Не са напълно изяснени, предотвратява витамин D болест на сърцето. Но едно нещо е известно. Хора с дефицит на този елемент е по-вероятно да умрат от коронарна болест на сърцето
 5. подобрява имунната система. Витамин играе важна роля при защитата от настинки, грип и развитие на автоимунни заболявания. Имунните клетки съдържат рецептори за витамин D, който предотвратява продължително и прекомерен възпалителен отговор. Тъй като възпаление често е причина за много хронични и автоимунни заболявания (8).
 6. подобрява настроението. Елементът D действа като хормон вътре в тялото, влияе на мозъчната функция. Неговият дефицит е пряко свързано с безпокойство, разстройство на настроението, депресия, безсъние, настроението в ПМС (9). Ниско ниво на D предотвратява нормалното производство на тестостерон и естрогени. И това води до дисбаланс, който се появи много нежелателни симптоми. Момичетата, които са болезнени PMS, включват добавки с D3 в диетата си.
 7. помага с концентрацията и паметта. Няколко проучвания са показали, че елемент D влияе върху способността за вземане на решения, за да се концентрира и да се запази информацията. Хората с ниски нива на витамина не изпробват добре, имат затруднения с дейности, които изискват внимание (10). Това е може би, защо е толкова трудно да се научат да преминат изпитите през зимата и ранната пролет
 8. OL>
  Взаимодействие с други лекарства

  Поради прием на барбитурати увеличава необходимостта от витамин D3. Ето защо, по време на лечението трябва да се прилага допълнителна добавка на холекалциферол. Подобен ефект на масло има витамин колестипол и холестирамин.

  Едновременно приемане на D3 с диуретици увеличава риска от хиперкалциемия. Но ако предписаните гликозиди и D3, може да има нередности в сърцето.

  Ефективността на холекалциферол може да намали анти-епилептични средства и кортикостероиди. В случай на лечение с антиациди, съдържащи магнезий или алуминий, и като D3 увеличава токсичността на първата.

  Сега, мои приятели, знаеш ли какво е полезно е чудо вещество. И да, ако е необходимо, за да попълни резервите си в организма с храната. За да не пропуснете нищо от това, което аз ще ви кажа в следващия пост, се абонирате за актуализации. Това е всичко за днес: докато се срещнем отново

  .

Станиела Яркова

Станиела е 45-годишен личен треньор, който се радва на състезания с порове, голф и театър. Тя е вдъхновяваща и забавна, но също така е много егоистична и малко недружелюбна.

Тя е български мюсюлманин. Тя завършва училище и след това напуска академията. Има фобии от печен боб и колбаси

Физически, е в доста добра форма. Тя е средна височина с тъмна шоколадова кожа, черна коса и зелени очи.

Тя е израснала в квартал на средната класа. Тя е отгледана от баща си, майка й е оставена, когато е млада.

В момента е женена за Кенет Доналд Томсън. Кенет е на същата възраст като нея и като учен.

  има пет деца със съпруга си Кенет: Матилда на възраст 0, Тереза на 8, Даян на 10 години, Стивън на 12 и Реймънд на 13 години.

  най-добрият приятел е личен треньор, наречен Suzanne Gonzalez. Те са неразделни. Тя също се мотае с Кори Кинг и Фред О'Райли. Те обичат да пекат заедно.

Може също да харесате...