Здравето днес

Здравен семинар – Здравето днес
На 23.11.14. се проведе семинар за здравословен начин на живот с лектор д-р Ваня Евтимова. Ето част от информацията, която беше разлгедана на семинара:
Здравословен ли е животът днес?
Здравословният живот е лесен и приятел с продуктите на ФЛП.На всеки човек е известно, че в наши дни животът е изпълнен с вредни за организма неща и с все по-малко полезни такива. Ето ги и ОСНОВНИТЕ причини за НЕздравословен живот:
1. Прием на малко количества вода, което води до прекален разход на калции.
2. Учестен прием на лекарства.
3. Прием на сода срещу киселини.
4. Консумация на нискокачествени храни

Ако човек се е сблъскал поне с 1 от изброените по-горе причини, то е време да си зададе следния въпрос:

Какво са болките в стомаха, променливото кръвно, наднорменото тегло, газовете в червата, киселините в стомаха? – Това са сигнали от организма, че вътре в него има дисбаланс.

За да се справим с тези проблеми трябва да осигуряваме на организма си нужните му хранителни вещества. Най-важното е да осигурим добра храна на клетките си. Най-добрата храна за човешките клетки е алое вера, което активира тяхната дейност.

Различните хора имат различни хранителни нужди. Тялото на всеки човек има точно определена нужда от полезни съставки. Въпреки това има храни, които са задължителни за всеки човек, те са:
1. Риба – Forever Arctic Sea ни дава омега 3 и омега 6 масните киселини, на които е богата рибата
2. Цитруси – Алое вера и Absorbent C ни осигуряват полезните съставки, които се съдържат в цитрусите
3. Фибри – Therm е продукт, който ФЛП създаде специално, за да задоволи нуждите от фибри на хорта.

Освен нуждата на организма от изброените полезни вещества, човешкото тяло има нужда и от антиоксиданти, които да неутрализират действието на свободните радикали и вредните за организма вещества. Редовният прием на алое вера, чай от алое и A-Beta-Care позволява на организма да се справи с вредните за него съставки, които приемаме с храната и напитките.

Друга изключително важна предпоставка за по-добро здраве е движението. По време на тренировка кръвообращението се ускорява, при което се подобрява и обмяната на веществата. Затова е добре за всеки човек да спортува в свободното си време.

„Човек е здрав, когато е постигнал хармония с природата и заобикалящата го среда.“ – Хипократ
Дефицит в организма:
Признаците на дефицит в организма - умора, нервно настроение, отпадналост, отслабена памет.1. Уморени ли сте през деня ?
2. Нервни ли сте ?
3. Отслабва ли паметта ви ?
4. Чувствате ли се по несръчни ?

Всички изброени са фактори за дефицит в организма. За да се справи човек с тези проблеми е нужно да си набави важните за организма състваки. Гамата от продукти на ФЛП предлага всичко необходимо за един пълноценен и здравословен начин на живот.

Древна мъдрост гласи: „Да лекуваш болестта, след като се появи, е все едно да копаеш кладенец, когато си жаден или да ковеш оръжие, когато битката е в разгара си“

Затова е важно човек да се грижи за себе си и здравето си преди да го е загубил. Хранителните добавки на Форевър Ливинг Продъктс подобряват здравето на организма и ни давт възможност да живеем много по-добре. Нека разгледаме накратко продуктите на Форевър.

ФЛП е производител на т.нар. суперхрани – това са храни, които може да се консумират сурови или в полусуров вид и които осигуряват на организма много повече хранителни вещества в сравнение с храни предлагани в магазините. Редовният прием на добавките на ФЛП води до съхраняване здравето на клетките.

Д-р Ваня Евтимова казва: „Ако човек прави МИНИМУМ два тримесечни курса на прием на хранителни добавки в годината, то той ще може да си осигури всички необходими запаси от важни за организма вещества за цялата година.“
Как да остаряваме по-бавно?
Основните предпоставки за бързото остаряване са:
1. Приемът на киселино-образуващи храни
2. Ензимното изчерпване – води до влошаване състоянието на кожата, поява на бръчки, липса на жизненост и пъргавина през целия ден.
3. Вредното действие на свободните радикали.

Ако тези фактори бъдат преодолени т.е. ако човек приема алкални храни, ако си осигури нужните количества ензими , ако човек се пребори със свободните радикали то той ще се радва на много по-добро здраве и много по-добър външен вид.

Основният фактор за цялостното здраве е здравето на кръвоносните съдове. Поради тази причина не бива да се приемат добавки за по-малко от 100 дни. За този период се обменят 70% от клетките в организма. Ако човек приема добавки всеки месец той си гарантира пречистване и подхранване на 100% от клетките.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.